logo GlobePlantCare voor meer plantgeluk
Logo Kitchenchef voor de eetbare tuin
  • Moet ik mijn planten verpotten?

Nee, u kunt u plant direct gebruiken. Maar u kunt uw product ook overpotten, zodat er meerdere planten bij elkaar staan. Overpotten kan nooit kwaad, omdat de wortels dan meer ruimte krijgen om te groeien en u meer geluk heeft van uw plant. U kunt dit doen in bakken, potten en de volle grond. Zie ook het instructie filmpje onder het kopje Potplanten of onder het kopje Kruiden

  • De bladeren hangen slap terwijl de plant wel vochtig is

Helaas kan dit gebeuren, het staat bekend als "de plant kapot verzorgen'. Als uw planten te veel water krijgen verstikken de wortels en kunnen ze geen water meer opnemen en gaan ze dus dood. De meeste planten groeien het beste als de potgrond gewoon vochtig is. U kunt dit testen door uw vinger in de potgrond te stoppen. Als het vochtig aanvoelt is dit prima. Als uw vinger kletsnat is, is het te veel. U zult zelf moeten uitzoeken hoe vaak u water moet geven om het gewenste resultaat te bereiken. Dit verschilt natuurlijk ook per jaargetijde, in de zomer verbruiken planten meer water dan in de winter.

Als u van onderaf water geeft, dus de plant zelf het water op laat zuigen uit een bak of een schotel, dan is het zaak om de plant hierna goed uit te laten lekken. De potgrond kan zich zo vol zuigen dat de wortels verstikken. Door na het water geven de plant uit te laten lekken bereikt u dat er een goede balans tussen het vochtgehalte en de zuurstof in de pot komt.

  • Mijn plant heeft beestjes

De meest voorkomende insecten zijn: spint, witte vlieg of luis. Mocht u een probleem hebben met insecten dan zijn er een paar trucs om hier vanaf te komen. Een goede truc is om de betreffende plant gewoon onder de lauwe kraan goed af te spoelen. Vooraf even een zakje om de potgrond doen en dan goed afspoelen zodat alle insecten weggewassen worden. Daarna kunt u de plant bespuiten met een mengsel van water en spiritus of water en zeepsop.

  • Zijn planten gevaarlijk voor kinderen en dieren

Voor de veiligheid moet u ervan uit gaan dat potplanten niet geschikt zijn voor consumptie.

Onze kruiden kunt u direct consumeren.

Bij de Vruchtgroenten, dient u alleen de groenten te eten alsde vruchten volgroeit zijn.