logo GlobePlantCare voor meer plantgeluk
Logo Kitchenchef voor de eetbare tuin

MarokkaansemuntKopje verse Muntthee

Mentha Moroccan

Marokkaanse munt is bij uitstek geschikt voor het maken van een heerlijke cocktail, zoals de Mojito. Een paar takjes Marokkaansemunt in kokend water, zorgen ervoor dat u een heerlijk frisse thee krijgt.
Marokkaansemunt kunt op talloze manieren toepassen, zo smaakt lamsvlees gemarineerd met munt ook uitstekend.

Munt kunt u zowel vers als gedroogd gebruiken. Een paar takjes thee in kokend water, zorgen ervoor dat u een frisse thee krijgt. Verder is munt een prima smaakmaker in salades, sauzen en soepen. Munt smaakt heerlijk fris in de yoghurt of sauzen met yoghurt. Andere toepassingen van munt zijn bijvoorbeeld in groentegerechten zoals courgettes, doperwten en tomaten. Lamsvlees smaakt ook uitstekend met munt. Zomerse drankjes kunnen leuk geserveerd worden met een ijsblokje waarin munt is mee gevroren.

Dit product is te verkrijgen in een 12 cm pot en gecombineerd met 3 andere smaken in een houtenbakje, concept Tea Time.

Recept - MojitoMojito

Ingrediƫnten:
- Witte rum (1,5 deel)
- Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels)
- Bruiswater (1 deel)
- Limoen (halve limoen)
- Marokkaanse munt (1 takje)

Hoe maak je de Mojito?
Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrink glas met dik glas om in te stampen. Je moet namelijk stevig stampen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Begin eerst met de suiker, wat marokkaanse munt blaadjes en de limoenpartjes in het glas te doen. Goed stampen met een muddler. Voeg dan 1,5 deel witte rum toe. Roer de cocktail goed door en vul tot de rand aan met crushed ijs en bruiswater. Als laatste garneren met een takje munt en limoenschijfje.

Tips