logo GlobePlantCare voor meer plantgeluk
Logo Kitchenchef voor de eetbare tuin

Pepper TreeFoto Pepper Tree, peper op stam

Hallo, mag ik mezelf even voorstellen…
Ik ben een Pepper Tree met eetbare vruchten
 
Zoals mijn naam al aangeeft ben ik een boompje, geen gewone maar een geënte peper uit de familie Capsicum. En daarom niet te verwarren met het sierplantje wat in het najaar in de tuin gezet kan worden.
 
Mijn kruin produceert na eerst lieve witte bloemetjes gekregen te hebben, pittige of zoete pepertjes die je na het plukken direct kunt eten. Pluk mijn vruchten bij voorkeur met een schaar. Ook mijn groene vruchten kunnen gegeten worden, maar zijn nog niet zo scherp of zoet.
 
Mijn pepers kunnen natuurlijk in roerbakgerechten of salades gebruikt worden, maar zullen zeker ook goed bevallen als gezonde snack uit het vuistje of bij de Tapas.
 
In de zomer heb ik het buiten goed naar mijn zin, waarbij ik niet graag in de volle zon sta. Als het buiten echter kouder wordt dan 16 graden vind ik het veel fijner om binnen op een lichte plek te staan.
 
Ik hoop je veel gezondheid en plezier te geven.

Recept - gevulde pepertjesFoto Gevulde pepertjes met roomkaas

Ingrediënten
- 12 pepertjes
- 100 gr verse roomkaas
- vers gemalen peper
- zout
- 2 takjes thijm
- 1 theelepel honing

Bereidingswijze
Vermeng de roomkaas samen met de blaadjes van 1 takje tijm, voeg peper, zout en honing toe. Vul met een klein lepeltje of doe het mengsel in een spuitzak en garneer met wat losse blaadjes tijm